Ingrediente: 300 ml apa, 100 g ulei, putina sare, 200 g faina, 4-5 oua
Mod de preparare: Se pune la fiert apa cu uleiul si putina sare. Cand clocoteste se ia de pe foc si se toarna faina in ploaie. Se amesteca bine si energic cu o lingura de lemn sau tel (eu am folosit lingura) pana se ia aluatul de pe cratita si se mai raceste putin.
Se adauga pe rand 4-5 oua integi
si se amesteca dupa fiecare pana se incorporeaza in compozitie.
Se pun gramajoare cu lingura in tava neunsa si se tin la cuptor 15-20 minute la foc mediu.
Nu se deschide cuptorul in timpul coacerii.
Pentru crema se mixeaza 150 ml lapte, 200 ml frisca lichida si continutul unui plic Creme Ole de vanilie sau dupa indicatiile de pe pachet. Eu am folosit frisca pentru consistenta.
Cand cojile de ecler sunt reci,
se taie in doua si se umplu cu crema de vanilie.
Se pudreaza cu zahar farin.
Si daca „paznicul” va da voie, serviti cu incredere…..
La mine ar fi nevoie de multi paznici….
Ce delicioase par! Trebuie si eu sa imi fac ;) Multumesc pentru reteta!