Ingrediente: 500 g faina, 2 oua mici, 150 ml lapte, 100 ml ulei, 3 linguri zahar, 1 plic drojdie uscata, 1/2 plic praf de copt, 1/2 plic finess de portocale, 2 linguri cacao, 1 plic zahar vanilat, putina sare
Mod de preparare: intr-un castron mai mare se pune faina, drojdia uscata, zaharul, finess de portocale, zaharul vanilat praful de copt si se amesteca cu o lingura. Se face o adancitura in faina si se adauga ouale batute cu putina sare, laptele si uleiul si se amesteca pana se aduna totul in aluat. Se scoate aluatul pe planseta si se imparte in doua. O parte se framanta asa cum este si se lasa sa se odihneasca. La a doua bucata se adauga cacao si se framanta pana la incorporare.
Pentru o prelucrare usoara dar si pentru a fi cornuletele mai mici, se imparte fiecare bucata de aluat in alte doua bucati. Se intinde fiecare bucata alba si cu cacao in foaie cat de cat rotunda,
se suprapun,
se intind in continuare cu sucitorul.
Se obtine o foaie subtire de cca 3 mm care se imparte in 16 triunghiuri
si se formeaza cornulete pornind de la baza. Se pun in tava, se ung cu ou batut, se lasa putin sa se odihneasca dupa care se coc la foc moderat.
Cand sunt coapte cornuletele se scot din tava, se pun pe un platou si se pudreaza cu zahar farin.
Cornuletele sunt aromate si pufoase, dar nu prea dulci, asa ca putina dulceata de caise este binevenita.
Pofta buna!
Se sinte mirosul… arata tare bine in doua culori! Pup!
Ce bine arata!!! Sunt tare dragalase, si sigur super bune si pufoase!