Ingrediente: 3 oua, un varf de cutit de sare, 150 g zahar, sucul de la o portocale, 100 g unt topit sau margarina, 50 ml lapte, 200 g faina, 2 lingurite praf de copt
Mod de preparare: Se mixeaza ouale cu putina sare,
se adauga zaharul,
sucul de portocale,
laptele,
untul topit si racit si
faina amestecata cu praful de copt. La inceput se amesteca cu spatula, pe urma cu mixerul pentru omogenizare.
Se pun hartiute sau forme din silicon in tava de briose,
apoi se toarna compozitia
si se coc in cuptorul preancalzit in prealabil 15-20 min la foc moderat, in functie de cuptor.
Se scot briosele din tava si se lasa sa se raceasca. Se scoate o parte din mijlocul briosei
si se umple cu crema de ciocolata (eu am folosit CremeOle de la Dr.Oetker din lipsa de timp).
Se decoreaza dupa preferinta
si se servesc cu mare pofta.
Briosele se por servi si simple pudrate cu zahar farin, sunt deosebit de pufoase si aromate.
De unde ai cumparat formele de briose? Eu n am gasit niciunde.
@Diana-sunt in Real, Metro, Kaufland si pe net.
http://www.pentrucopt.ro/teflonate/377-forma-12-briose-teflonata-forme-pentru-copt-muffin-d-72cm.html
Iar hartiute sunt in toate supermarketurile
salut ,la cate grade se coc ?pt ca nu prea ma pricep:) in rest sper ca atunci cand sunt gata sa arate ca ale tale :)
@georgiana-din pacate aragazul meu nu are „grade”, este mai vechi si coc prajiturile la temperatura medie, acolo unde-m arata langa buton flacara medie. Spor la treaba.