Ingrediente: 2 oua, 100 g unt, 1 iaurt (150 ml), 100 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 plic zahar cu aroma de lamaie, 250 g faina, 1/2 plic praf de copt, drageuri de ciocolata cu alune
Mod de preparare: se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos,
se adauaga ouale batute cu putina sare,
iaurtul si zaharul cu aroma de lamaie, mixandu-se in continuare.
La sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt. Rezulta un aluat fin si pufos. Daca este prea gros se adauga iaurt sau smantana.
Se pune cu lingura aluat in forme de inimioare unse cu putin ulei (se umplu numai pana la jumatate, vor creste).
Se pune in fiecare forma un-doua drageuri de ciocolata cu alune care se imping in aluat dar nu pana la fund. Se pune tava in cuptorul incins si se coace la temperatura medie cca 30 min, in functie de cuptor.
Se lasa sa se raceasca dupa care se scot din forme, se „imbaiaza” in ciocolata topita si se decoreaza dupa preferinta.
Si cum sunt facute pentru ziua indragostitilor, le-am decorat cu inimioare.