O prăjitură cu brânză de vaci și cireșe foarte ușor de făcut deși sunt mai multe operațiuni care dau impresia de ceva elaborat. Dacă ai toate ingredientele la îndemână prăjitura se face repede. Un dulce fin și aromat.
Ingrediente compozitia 1: 3 oua, 250 g zahar, 125 ml ulei, 125 ml lapte, ½ plic praf de copt, 320 g faina, sare, sucul unei jumatati de portocala
Ingrediente compozitia 2: 250 g branza dulce, 2 linguri zahar, 1 ou, sare, cirese din compot
Mod de preparare compozitia 1: Se mixeaza oaule intregi impreuna cu zaharul si sarea. Se adauga uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt.
Se lasa compozitia sa se odihneasca putin si se trece la compozitia 2
Mod de preparare compozitia 2: se mixeaza pentru cateva minute branza cu oul, zaharul si sarea obtinandu-se o compozitie cremoasa.
Mod de asamblare: Se amesteca cele doua compozitii
dupa care se toarna int-o tava obisnuita acoperita cu hartie de copt, eu am folosit o tava „speciala” primita cadou. Deasupra se pun din loc in loc cirese din compot, scurse in prealabil
si se introduce tava la cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute, la foc potrivit. Se face proba cu scobitoarea, fiecare cuptor are alt timp de coacere in functie de flacara.
Nu numai că arata bine dar este si foarte bună
Ce frumoasa v-a iesit!! O idee foarte faina cu forma asta.. am si eu una :)
Va pup dulce
O prajitura simpla dar foarte gustoasa. Aveti dreptate cu glazura de ciocolata.
Ce frumoasa sectiune!O bunatate de prajitura! Pupici
@Paula-datorita branzei a fost pufoasa si aromata.
Wow ce bine arata!
QHaplea-multumesc, a fost chiar buna. Si foarte simplu de facut.
Ce frumos arata sectiunea aia cu ciresele.
O reteta simpla si buna.