Ingrediente: 250 g spaghetti (eu am avut tricolori), 150 g bacon si carnacior, 3 oua, 100 g cascaval, sare si piper
Mod de preparare: intr-o oala se pun la fiert cca 2,5 l de apa cu putina sare si o lingura de ulei. Cand clocoteste apa se pun pastele (spaghetti) si se lasa sa fiarba coform indicatiilor de pe pachet.
Baconul si carnatul se taie cubulete, se pun intr-o cratita sa se prajeasca la foc mic
pana se rumenesc bine. Se lasa sa se raceasca.
Ouale se bat cu sare, se adauga putin piper proaspat macinat,
apoi cascavalul ras.
Se adauga peste sunca prajita si se amesteca energic, obtinandu-se astfel un sos delicios.
Pastele fierte si strecurate
se pun fierbinti peste amestecul de oua, sunca si branza. Se amesteca pana ouale se incheaga rapid iar branza se topeste.
O portie de spaghetti carbonara delicioase si cu sos cremos :)
Pofta buna!
Delicioase!!! De mult n-am mai facut paste..