Ingrediente: 1 piept de pui, 1 ceapa, 3-4 catei de usturoi, 1 lingura amidon de porumb, 2 lingurite curry, 2 linguri ulei, 2 linguri sos de soia, 1 pahar cu vin alb, 1/2 pahar apa, sare piper
Mod de preparare: se spala bine carnea si se taie bucatele. Ceapa se toaca solzisori si usturoiul rondele.
Intr-o cratita sau tigaie teflonata se incinge uleiul in care se pune ceapa si usturoiul sa se inmoaie. Se amesteca si se da cratita la o parte cand ceapa devine sticloasa. Peste carne se pune o lingura de amidon de porumb si se amesteca sa se acopere in totalitate. Amidonul absoarbe apa din carne si ajuta la prajirea uniforma.
Se rastoarna carnea peste ceapa si se repune cratita la foc mic, se amesteca pana-si schimba culoarea.
Se adauga curry, sosul de soia, piper si sare daca mai este nevoie. Cine are si doreste poate adauga si putin ghimbir ras.
Se amesteca bine si se stinge cu vin si apa calda.
Se pune capacul si se lasa la foc mic sa se patrunda aromele, timp in care se si amesteca din cand in cand. Inainte de servire se adauga patrunjel verde tocat. Se serveste cu orez fiert in apa cu sare.
Chiar arata foarte bine, si imi place mancarea chinezeasca!
Trebuie s-o incerc si eu!!! Arata delicios!! Va pup
Arata bine si este si gustoasa. Condimentele-i dau un gust specific.