Pentru că vroiam ceva de regim, adică fără sare, am făcut aceste waffe după o rețeta găsită pe blog, cu ceva modificări în functie de cantitatea de ingrediente.
Ingrediente: 1 dovlecel mărime medie, 2 ouă, 100 g fulgi de ovăz. Cum dovlecelul meu a fost mai mare am adaptat cantitatea de fulgi de ovăz și am pus și o linguriță de praf de copt.

Mod de preparare: Se pune dovlecelul într-un tocător/chopper și se macină, se adaugă ouăle urmate de fulgii de ovăz. Rezultă o pastă nu prea groasă, în funcție de mărimea dovlecelului și a ouălor.


Cum spuneam, eu am mai adăugat o lingură de ovăz și o lingură cu vârf de făină și praf de copt. Și pentru că nu am pus condimente (sare și piper) am presărat puțin mărar proaspăt. Se lasă compoziția să se odihnească cca 15 minute după care se pot face waffele.


Sunt pufoase, puțin verzui de la dovlecel și se pot consuma simple, cu un ou ochi sau în loc de pâine.

Rețeta este inspirată de aici dar i-am adus câteva modificări de catitate și aromă. Un mod sănătos de a te hrăni chiar dacă nu ai voia să consumi sare pentru câteva zile…..
