Doi dovlecei stateau cuminți la mine în cămară și așteptau să fie transformați în ceva bun dar și ușor de pregăit. Deși internetul oferă multe rețete eu mă ghidez după persoanle pe care le cunosc de foarte multă vreme și știu sigur că-mi vor reuși preparatele. Așa a fost și în cazul de față. Dna Laura Sava a denumit rețeta „dovlecei invizibili” eu i-am spus budincă……
Ingrediente: 700 g dovlecei, 2 ouă, 70 g făină un plic praf de copt, 100 ml lapte, 20 g unt topit, sare, 40-50 g cașcaval

Mod de preparare: Se curăță de coajă dovleceii rămânănd câte o fâșie de cojă pentru aspect și se feliază cu mandolina. Eu am pus și un cartof mare curățat și feliat pentru că nu am avut gramajul necesar de dovlecel. Într-un castron încăpător se bat ouăle cu puțină sare, untul topit și răcit și laptele. Peste compoziția lichidă se adaugă făina și praful de copt cernute. Se amestecă după care se pun dovleceii rași și se încorporează cu spatula.


Compoziția se toarna în tava tapetată cu hârtie de copt. Tava folosită de mine este de 25/25. Deasupra de presară cașcaval ras.

Budinca se coace în cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru cca 30 minute, în funcție de cuptor. La final trebuie să fie frumos rumenită și să se desprindă ușor de pe hârtia de copt. Se scoate pe un grătar să se răcească.


Budinca se poate mânca caldă sau rece, simplă sau lângă o friptură sau un cârnăcior prăjit. Aici se văd cel mai bine feliile de cartof…..

Mulțumesc Laura Sava pentru inspirație.
