Salata de cartofi este cea mai ușor de făcut și versatilă rețeta. Se poate face cu ouă fierte, cu măsline, cu ceapă, roșii, maioneză sau simplă doar cu ulei, puțin oțet, sare și piper.. O știu din copilărie, se făcea destul de des la noi în casă, nu erau foarte multe variane de meniu. Dar bună întotdeaună.
Ingrediente: 600 g cartofi, 1 ceapă roșie, 3 ouă, 75 g măsline 1/4 ardei roșu, 2-3 castraveți murați, ulei, oțet, puțin zahăr, sare și piper

Mod de preparare: Se spală cartofii și se pun la fiert. La fel și ouăle. Când sunt gata se pun în apă rece să se răcească după care se curăță.
Se taie ceapa feliuță și se pune într-un bol. Se toarnă 1 lingură de oțel, 1/2 linguriță sare si 1/2 linguriță zahar. Se amestecă bine și se lasă câteva minute la murat. Cartofii se taie cubulețe, ouăle bucățele mici, ardeiul, castraveții și măslinele la fel.

Se adaugă cartofii în bolul cu ceapa murată peste care se pun și restul ingredientelor. Cine dorește poate adauga patrunjel sau mărar verde tocat marint. Se amestecă ușor după care compoziția se stropește cu ulei si oțet după preferință.


Salata se lasă să stea câteva ore pentru a absorbi aromele după care este gata de servire simplă sau lângă o bucată de carne sau un cârnăcior.

Simplu si bun. Poftă bună!
