Chec aperitiv cu legume și brânză

Pentru că nu toată lumea mănâncă carne sau afumătură am căutat o rețetă de chec aperitiv așa mai „vegan”, doar cu legume și brânzeturi. Este la fel de bun ca și cel „cu de toate” cum am mai făcut.


Ingrediente : 4 ouă, 150 ml lapte, 100 ml ulei, 200 g făină, 1 plic praf de copt, 100 g telemea, 100 g cașcaval, 3 fire de cepa verde, 1 ardei gras (eu am pus 2 ardei copți), 1 morcov, 100 g măsline, sare, semințe

Mod de preparare: Se taie rondele ceapa și măslinele, iar ardeiul cubulețe, se dă morcovul pe răzătoarea cu ochiuri mici la fel și cașcavalul iar telemeaua se fărâmă cu furculița.

Se bat ouăle cu telul pară într-un castron. Se adaugă laptele și uleiul și se amestecă bine. Se încorporează făina amestecată cu praful de copt. În luat se pun restul de ingrediente (ceapa, morcovul, măslinele, telemeau si cașcavalul. Se toarnă compoziția în tava mare de chec (31x18x8 cm) acoperită cu hârtie de copt. Se nivelează și deasupra se presară semințe.

Checul se coace la temperatură medie în cuptorul preîncălzit pentru cca 40 min, se face testul cu scobitoarea. Dacă este rumen la suprafață dar încă necopt iî interior se pune o bucată de hârtie de copt deasupra și se mai coace până este copt și în interior.

Checul se lasă să se răcească pe un grătar înainte de a fi tăiat. Este pufos și merge foarte bine ca aperitiv.

Al meu a plecat la copii așa că nu am o fotografie prea reușită pentru checul feliat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *