Este vară și uneori ne dorim o mâncare sățiosă, gustoasă și cu ingrediente puține. Astăzi m-am inspirat din caietul cu rețete al Violetei și am făcut această salată delicioasă și colorată.

Ingrediente: 200 g paste fusilli, 1 cutie ton bucăți, 50 g porumb din coservă, 1/2 ardei gras roșu, 1 ceapă roșie, ceapă verde, sare, piper, 2 linguri ulei, zeamă de la 1/2 lămâie.

Mod de preparare: Se fierb pastele în apă cu puțină sare, se scurg și se lasă puțin să se răcească. Între timp se taie legumele, se scurge zeama din conserva de ton și de pe porumb. Într-un bol mare se pun pastele peste care restul de ingrediente.

Se tornă uleiul, zeama de lămâie și se condimenteaza după gust cu sare și piper, și se amestecă. Colorată, aromată, gustoasă!

Salata se poate servi imediat dar în caniculă mai bine rece. Cine drește lângă salată o bucată de carne sau un cârnăcior, nici o problemă :)