Am cumparat o conopidă mărișoară și cum mai făcusem câteva preparate gen măncare, aperitiv sau musaca, de data aceasta am pus de o budincă deși mai am căteva rețete de gen.
Ingrediente: 1 buc conopidă, 2 ouă, 150 ml lapte, 1 lingură amidon alimentar, 150 g șuncă, 150 g cașcaval, unt, sare

Mod de preparare: Se pune la fiert o cratiță cu apă, Se desface buchețele conopida se spală și se fierbe cca 15 min în apa clocotită după care se scoate într-un bol. Între timp se bat ouăle cu laptele și amidonul desfăcut în lapte. Se taie bucățele șunca și se dă pe răzătoare cașcavalul. Se unge cu unt o formă pentru cuptor, se așează buchețele mici de conopidă, se adaugă suncă. Se condimentează cu sare. Se toarnă sosul de ou și deasupra se presară cașcaval.



Se coace budinca în cuptorul preîncălzit la temperatură medie pentru cca 30 min sau până când este frumos rumenită și cașcavalul topit.

Se porționează și se servește caldă sau rece.

Bună și o variantă simplă la clasicii cartofi gratinați.