Brioșe sărate cu branză

Zilele trecute am găsit o retetă foarte simplă de Brioșe sărate cu brânză. Ingrediente puține și la îndemănă care cu siguranță se găsesc în fiecare gospodărie. Nu este nevoie de mizer, doar un tel de mână. Rețeta este atât de simplă că nu am făcut fotografii pe etape, doar finalul care este minunat.

Ingrediente: 3 ouă medii, 200 ml lapte, 50 ml ulei de floarea-soarelui , 150 g brânză (telemea + cașcaval), 250 g făină, 1 linguriță praf de copt, (ierburi aromatice, dacă vă plac), un praf de sare. Pentru culoare 1/4 ardei roșu, 2 felii salam, măsline.

Mod de preparare: Într-un bol se bat ouăle cu laptele și uleiul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și sarea (daca brânza nu este destul de sărată) și se amestecă până rezultă un aluat omogen. Se încorporează brânza rasă și ierburile aromatice.

Se toarna compozția în forme de brioșe acoperite cu hârtiuțe speciale sau de silicon (mie mi-au ieșit 15 brioșe).

Brioșele se coc în cuptorul preîncălzit, la foc mediu cca 20-25 minute în funcție de cuptor, până devin aurii și trec testul cu scobitarea.

Sunt pufoase, aromate și super ușor de făcut. Se pot servi simple, cu ketchup sau sos de usturoi. Fiecare după preferință!

Rețeta este de pe pagina „Rețetele bunicii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *