Am pe blog o mulțime de rețete pentru biscuiți/fursecuri dar parcă vroiam ceva altfel. De data aceasta am primit de la prietena mea Val din Australia, o doamna care pregăteste o minunăție de dulciuri. Cum ea lucrează în domeniu bineînțeles că toate au o „față” instamagrabilă. Rețeta este pentru o porție mare, cca 70 bucăți, eu am înjumătățit cantitațile. Mulțumesc Val pentru rețetă!
Ingrediente: 480 g făină, 1/2 lgță de sare, 40 g amidon alimentar, 226 g de unt moale, 200 g zahăr, 2 ouă, 10 ml vanilie.

Mod de preparare: Făina cu sarea și amidonul se cern într-un castron și se pun deoparte. Untul se freacă cu zahărul până devine pufos, apoi se adaugă ouăle pe rând și la sfârșit vanilia. Se amestecă făina cu mixtura de unt, se întinde între 2 folii de plastic și se dă la frigider pentru cca15-20 min.



Se întinde foaie de 4-5 mm, se decupează cu forma dorită și se coc fursecurile la 180 grade pt 10-12 min, depinde de cuptor. Se pot face doar cu vanilie sau se adaugă coajă de lămâie sau portocală rasă n aluat.

Eu am făcut doar cu vanilie. Unele le-am lipit câte două cu dulceață, iar altele le-am lăsat simple.

Ar trebui pudrate cu zahăr dar pentru transport mai bine așa. Sunt delicioase!