După sărbători încercăm ceva mai ușor, fără carne sau multe grăsimi. Așa s-a născut această rețetă de cartofi gratinați. Doar cartofi, brânzeturi și puțină smântână.

Ingrediente: 5-6 cartofi (în funcție de forma de gătit), un cub de unt, 175-200 g brânzetru (telemea și cașcaval), 3 linguri de smântână, 3 linguri de lapte, 2 ouă, sare și piper

Mod de preparare: Se fierb cartofii în cojă, se curăță, se lasă se răcească după care se taie felii nu prea groase. Se unge o formă de cuptor cu unt, se așează straturi de felii cartofi, brânză, cartofi, brânză, cartofi, brânză.



Deasupra se toarna un amestec din ou bătut cu smântână și puțin lapte.

Între straturi se condimentează cu sare și piper. Atenție la telemeaua sărată…. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la temperatură medie și preparatul se coace cca 40 minute, până cartofii devin frumos rumeniți deasupra.

O mâncare foarte gustoasă, ușor de făcut și credeți-mă, foarte bună!