Aveam în cămara un borcan de Sos bolognese și m-am gândit să-i dau utilizare. Cu piept de pui și ceva legume, o mâncărică bună atunci când nu mai știi ce să faci pentru prânz.
Ingrediente: 2-3 linguri de ulei, 1 piept de pui, o ceapă roșie, 1 morcov mai mare, 1 rădăcină pătrunjel, sare, piper, ierburi de provence, cca 400 ml apă, 1 borcan sos bolognese, pătrunjel verde, paste melcișori (eu folosesc de obicei Băneasa)⠀
Mod de preparare: Se prăjeste în ulei piepul de pui tăiat cubulețe. Când carnea și-a schimbat culoarea se adaugă legumele tocate mărunt și se călesc câteva minute împreună. Se toarnă apă cât să le acoper și se lasă la fiert până lichidul scade la jumătate. Se pune sosul bolognese și se fierbe la foc mic timp în care se fierb și pastele (bineînțeles în alt vas).
Se condimentează după gust. La final se adaugă pătrunjelul verde tocal.
Inspirație
⠀
⠀
⠀
⠀
⠀