Este perioada dovlecului și nu puteam să nu-l folosesc într-o nouă rețetă, adică chec. Pe blog mai este o rețetă de chec cu dovleac, astăzi am făcut una îmbunătățită, cu nucă. Sunt asemănătoare așa că ambele sunt la fel de simplu de făcut, cu telul sau mixerul.
Ingrediente: 250 g dovleac copt, 80 ml ulei, 70 ml lapte, 1 ou, 150 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 200 g făină, 30 g amidon, 8 g praf de copt, 1/2 linguriță scorțisoară, 60 g nuci tocate.
Mod de preparare: Se spală dovleacul, se taie bucăți și se coace. Eu l-am copt în airfryer, mai repede și mai ușor decât în cuptorul clasic. Rece se cântărește cantitatea dorită și se pasează.
Peste dovleacul pasat se pune uleiul, laptele, oul și se amestecă. Se adaugă zahărul urmat de făina amestecată cu amidonul și praful de copt. Se amestecă pentru omogenizare, se pune și nuca tocată mărunt.
Se toarnă compoziția în tava de chec acoperită cu hârtie de copt. Tava mea este de 11/24. Se coace la foc mediu cca 45 minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Când este copt checul se scoate pe grătar și se lasă să se răcească. Se taie rece.