În ultima vreme încerc rețete de mic dejun de pe net dar pe care bineinteles le adaptez gustului meu. Așa este și această omletă în lipie, ușor de preparat, fiind și o variantă buna la clasica rețetă.
Ingrediente: 2 ouă, 1 lipie mică, câteva felii de salam, cașcaval ras, unt, sare și piper
Mod de preparare: Se bat ouale cu puțină sare și se toarnă în tigaia in care s-a topit puțin unt. Când s-au prins ușor ouăle se a așează peste o lipie, se presează pentru a adera la ouă. Se unge lipia cu unt pentru ca la întoarcere să nu se ardă.
Se urmărește ca omleta să fie făcută după care se întoarce cu lipia, peste jumătatea omletei se așează felii de salam și cașcaval ras.
Se pune capacul și se lasă câteva minute, atenție să nu se prăjească prea mult lipia dar nici să nu rămână crudă. Se ridică capacul, se pliază pe jumatate și se scoate omleta pe farfurie.
Ca să rămână moale lipia se unge cu unt. Se taie felii și se mănâncă cu poftă!
Ingredientele se adaptează dorințelor dar și după mărimea pe care o are tigaia.