Ciulama de ciuperci

Nu am făcut de mult timp ciulama de ciuperci așa că am cumpărat o caserolă de 500 grame și am trecut la treabă. Restul ingredientelor le aveam dotare. O rețeta simplă dar destul de minuțioasă. Rezultatul este minunat.

Ingrediente: 500 g ciuperci, 300 g smântână, 2 linguri amidon alimentar sau făină, 2 cepe, 2 linguri ulei, 4 căței de uturoi, sare, piper, mărar

Mod de preparare: Se curăță și taie ciupercile felii în funcție de mărime și se pun la călit în 2-3 linguri de apă. Se lasă la foc mic să scadă apa lăsată și când sunt gata se scot într-un castron.

În același vas se pune ceapa la călit în 2 linguri de ulei +2 linguri de apă și se lasă până devine aurie și moale. Se amestecă din când în când.

Între timp într-un castron se amestecă smântâna cu amidonul/făina. Dacă este prea consistentă compoziția se poate adaugă puțin lapte sau apă.

Peste ceapa călită se adaugă usturoiul dat prin presă și ciupercile. Se lasă la foc mic câteva minute pentru a se îmbina aromele. Se adaugă smântâna și se amestecă cu spatula. Este indicat să se folosească o cratiță antiaderentă să nu se lipească.

Se condimentează cu sare și piper, la final se poate adăuga mărar verde tocat.

Ciulamaua se servește simplă sau lângă mămăliguță așa cum am procedat noi.

Rețeta este la fel cu multele de pe blog cu deosebirea că acum am folosit și ceapă și usturoi și nu am pus carne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *