Am primit ieri mai mulți ardei grași și nu puteam să-i consumăm așa de repede. Pe căldura asta nu rezistă prea mult așa că îi voi conserva. Am văzut undeva că se pot congela așa că am trecut la căutat. Bineînțeles că la dna Laura Laurențiu este rețeta, explicată atât scris cât și video. Mai jos o redau și eu pentru cititorii mei.
Ingrediente: Ardei gras verde (de preferință lunguieți, ai mei sunt grăsuți), pungi pentru congelator.
Mod de preparare: Se scoate cotorul de la ardei, se curăță de semințe și nervuri cu ajutorul unei lingurițe. Se spală ardeii atât exterior cât și interior și se așează pe un grătar să se scurgă bine.
După ce s-au scurs, se tamponează cu hârtie prososp în exterior și interior pentru a se usca cât mai bine.
Se așează în pungi de congelator. Eu am pus câte cinci, o cantitate suficientă pentru noi, atunci când voi prepara ardei umplut.
Abia aștept să-i folosesc la iarnă, dna Laura spune că se umplu așa congelați. Voi vedea și voi reveni cu impresii.