Prajitură cu banane și cireșe

Căutând o prăjitură care să se facă repede și cu ce am prin casa, am găsit una simplă și am considerat eu bună. Am schimbat câte ceva dar în ansamblu am respecatat cantitățile, lucru esential ca preapartul să fie ok.

Ingrediente: 3 ouă, 100 g zahăr, 80 ml lapte, 150 ml ulei, 300 g făină, 1 plic praf de copt, un cub de unt+3 linguri de zahăr, 2 banane, câteva cireșe, esență de vanilie/rom

Mod de preparare: Pregătirea este foarte simplă așa că nu pun multe fotografii pe etape. Se bat ouăle cu zahărul și puțină sare. Se toarnă laptele și uleiul după care făina amestecată cu praful de copt. Se poate adauga și puțină esență, eu am pus vanilie. Se omogenizează compoziția.

O tavă de cuptor se unge bine cu unt și se presară zahărul tos peste. Se așează felii de banană, se toarnă compoziția de aluat

și deasupra se așeaza cireșele fără sâmburi și tăiate în jumătate.

Se coace prăjitura în cuptorul încălzit la temperatură medie pentru cca 40 min sau până trece testul cu scobitoarea.

Este o prăjitură care imbină iarna cu primăvara fiind vorba de banane și cireșe/vișine. De fapt este o prăjiură cu două fețe :)

Bună, aromată și cel mai important se face repede. Se poate prepara doar cu banane sau doar cu cireșe, este la fel de bună.

PS : în fotografie sunt 4 ouă, de fapt am folosit doar 3, așa este rețeta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *