Tartă cu legume

Am văzut pe net o rețetă de tartă cu legume, destul de interesantă. Am schimbat câteva ingrediente, în funcție de cea aveam acasă. A ieșit o tartă foarte ușoară, simplă și sănătoasă. Pe bog am multe rețete cu dovlecel chiar și una de tartă, dar care conține carne.

Ingrediente: 5 ouă, 1 dovlecel, 1 morcov, 200 g telemea, sare, piper, 3 fire ceapă verde, 1/2 ardei gras roșu, 25 g făină, 1 linguriță praf de copt, sare și piper

Mod de preparare: Pentru ca prepararea să meargă mai repede și mai ușor prima dată se taie legumele.

Se bat ouăle cu puțină sare, se adaugă dovlecelul tăiat cubulețe, morcovii dați pe răzatoare, ceapa tăiată, telemeaua cubulețe și se amestecă. Se condimentează după gust. Se adauă la final 25 g făină amestecată cu praf de copt.

Se amestecă compoziția cu o spatulă și se toarnă în tava de tartă acoperită cu hârtie de copt. Eu am folosit una de la aparatul Air fryer care se mulează perfect pe tavă.

Tarta se coace la foc moderat pentru cca 30 min. Se scoate tava din cuptor, se presară puțină mozarela și se mai introduce in cuptor pentru 2-3 minute.

Când este gata se scoate tava pe un suport de lemn, se lasă puțin să se răcorească după care se așează pe un grătat pentru a se răci complet.

Rece se taie felii și se servește. Este o tartă gustoasă și sănătoasă folosindu-se doar legume proaspete.

În fotografia cu ingrediente se vede o conserva mix de legume, nu am mai folosit-o, erau deja destule legume în compoziție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *