Paste cu pui și cremă de brânză

Nouă ne plac pastele și mereu încerc diferite varianta (cu brânză, cu varză, cu sos de ciuperci, cu ton sau leurdă). Astăzi o rețetă cu pui și cremă de brânză. Sper să fie pe placul nostru și s-o repet și altădată.

Ingrediente: 200 g paste, 1 piept de pui, condimente (sare, piper, boia dulce, praf de usturoi, ierburi de provence), puțin unt,1/2 ceapă (eu am avut praz), 3 căței de usturoi, 100 g cremă de brânză cu verdeță, cașcaval, pătrunjel verde

Mod de preparare: Se fierb pastele conform indicațiiltor de pe pachet. Între timp se taie pieptul de pui în bucățele mici și se condimentează cu sare, piper, praf de usturoi, boia dulce și ierburi de provence (fiecare ce are prin dulap) și se lasă la marinat. Într-o cratiță încăpătoare se călește ceapa în puțin ulei și o lingură de unt. Se adaugă usturoiu și se lasă puțin să-și lase aromele. Se adaugă puiul, se amestecă și se călesc împreună până carnea este gata.

Se pune crema de brânză, se amestecă, se tornă un polonic din apa în care au fiert pastele și o mână de porumb. După un clocot se adaugă pastele scurse.

La nevoie se mai pune puțină apă de pe paste. La final se presară cașcaval ras si pătrunjel verde tocat.

Un fel doi foarte gustos, cremos și aromat.

Chiar merită încercată această rețetă, este o variantă la clasicele paste cu brânză. Pe blog găsiți multe rețete cu paste, unele reci, altele calde, simple sau sub formă de budincă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *