Chec aperitiv cu piept de pui afumat

Știți deja că-mi plac checurile aperitiv. Sunt bune, spornice, cu ingrediente uitate prin frigider. Foarte practice pentru pachețel la școală sau servici, cu sos de usturoi, keceap, mustar sau simplu. Astăzi am făcut un chec cu piept de pui afumat pe care l-am cumpărat de la Lidl. Rețeta de mai jos este pentru o tava mică de chec și aparține Violetei din Caietul cu rețete.

Ingrediente: 150 g piept de pui afumat, 100 g telemea, 1/2 ardei roșu,2 fire ceapă verde, 3 ouă, 2-3 linguri făină, 1/2 linguriță praf copt, sare, piper, 50 g cașcaval

Mod de preparare: Se taie pieptul de pui bucăți mici, ardeiul cubulețe, ceapa se toacă mărunt, telemeaua se dă pe răzătoare. Toate se pun într-un bol. În alt bol se bat ouăle cu sare și piper doar cât să se amestece. Făina se amestecă cu praful de copt. În castronul cu legume, pui și telemea se toarnă oul, se amestecă, se pune și făina și se încorporează cu spatula.

Se toarnă compoziția în tava (25/11) îmbrăcată în hârtie de copt, se nivelează și se presară deasupra cașcavalul ras.

Checul se coace la foc mediu pentru cca 30-35 minute până când este frumos rumenit desupra. Pentru a fi siguri că este bine copt se face testul cu scobitoarea.

Se scoate din tavă, se lasă să se răcească pe un grătar după care se poate tăia felii.

Se servește simplu, cu keciap, muștar…. O bunătate de aperitiv pentru un evenimemt sau așa…..ca să ne respectăm în orice zi a anului. Poftă bună sau spor la gătit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *