Gustare rapidă cu foietaj, ou și șuncă

Foietajul nu-mi lipsește din frigider și atunci când vreau ceva rapid îl folosesc imediat. Sunt foarte multe rețete cu foietaj, atât dulci cât și sărate. Astăzi am făcut o rețetă de pe net, de la o doamnă poloneză. Mi-a plăcut în primul rând cum arată „gustările” apoi simplitatea lor.

Ingrediente: o foaie foietaj de la Lidl, 2 ouă fierte tare, câteva felii de șuncă Sissi, 1 ou crud

Mod de preparare: Se întinde foaia de foietaj si se decupează cercuri cu o formă rotundă cu diametrul de 6,5 cm. Se taie ouăle cu o unealtă specială și șunca feliată se decupează cu o formă rotundă cu diametrul de 4 cm. Fiecare decupaj se unge cu ou bătut și se așează câte-o felie de ou sau una de șuncă.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la temperatură medie și „gustările” se coc cca 15-20 minute, în funcție de cuptorul fiecăruia. Când sunt rumene se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcorească după care gustările se așează frumos pe platou.

O gustare care se face repede și arată chiar bine. Inspirația este de pe net dar am rescris-o, cu siguranță o voi mai face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *