Pulpe de pui în sos de ceapă și ciuperci

Astăzi am încercat să fac un fel doi mai altfel. Adică pulpe de pui în sos de ceapă și ciuperci. Cam multe etape dar dacă toate ingredientele sunt pregătite este foarte simplu. Rezultatul, un deliciu.

Ingrediente: 4 pulpe de pui, condimente pentru marinarea puiului (sare, piper, usturoi granulat, boia dulce), 2 buc ceapă albă, 2 fire ceapă verde, 5 căței de usturoi, 1 cutie ciuperci feliate, bulion, frunză de dafin.

Mod de preparare: Se marinează pulpele de pui cu puțin ulei, sare, piper, boia, usturoi granulat și se lasă cca 30 minute pentru a se întrepătrundă aromele. Într-o cratiță mai mare se pune ulei și se prăjesc pulpele pe toate părțile după care se scot pe o farfurie.

În uleiul rămas se călește la foc mic ceapa tăiată felii și usturoiul la fel.

Se toarnă un pahar de suc de roșii, se condimentează cu ierburi aromate și o foaie de dafin, se așează pupele, se pun și ciupercile din conservă (dacă sunt proaspete se călesc o dată cu ceapa).

La nevoie se mai adaugă puțina apă. Eu am mai pus și jumătate pahar de vin. Se așează capacul și se lasă să fiarbă la foc mic pentru cca 30 minute. Când toate sunt fierte, mai ales puiul pregătit, se presară deasupra mărar proaspăt tocat.

Mâncărica se servește pe pat de cartofi piure sau mămăliguță. Noi am preferat astăzi mămăligă.

Este un fel doi gustos, aromat, sățios și nu foarte greu de făcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *