Pesto din leurdă

Am primit 3 legături de leurdă și cum nu aveam în program să fac ceva cu ea imediat, am transformat-o în pesto pe care-l voi utiliza zilele următoare.

Leurda  este o plantă care apare primăvara și al cărei miros și gust seamănă cu cel al usturoiului. Din acest motiv mai este numită și usturoiul sălbatic.

Ingrediente: 3 legături de leurdă, 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură muguri de pin, o lingură parmezan ras (eu nu am avut așa că am folosit cașcaval cheddar uscat), zeamă de la jumătate de lămâie, sare.

Mod de preparare: într-un tocător se pune leurda, uleiul, mugurii de pin puțin prăjiți, cașcavalul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, zeama de lămâie și puțină sare.

Se mixează obținându-se o pastă.

Pesto de leurdă se transferă într-un borcan sau caserolă, se stropește cu ulei de măsline și recipientul se închide ermetic până la folosire.

Voi vedea la ce și cum voi folosi această pastă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *