Chec cu dovlecel-zucchini

Pe blog am multe aperitive printre care și câteva checuri sau brioșe cu de toate. Astăzi am făcut o combinație, aveam un dovlecel care era cumpărat pentru altceva și merita folosit. Restul ingredientelor le are oricine prin frigider așa că să trecem la treabă.

Ingrediente: 1 zucchini (200 g), 100 g făina, 3 oua, câteva măsline negre, 175 g salam, 70 g telemea de vaci, 50 g cașcaval, 2 fire ceapă verde, 100 ml lapte, 1/2 ardei rosu, 2 linguri de ulei, 1/2 plic praf de copt, sare și piper după gust

Mod de preparare: Se spală bine zucchini și se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se lasă la scurs într-o strecurătoare. Între timp se taie salamul cubulețe, se feliază ceapa verde și măslinele, se rade telemeaua și cașcavalul.

Într-un castron încăpător se bat ouăle cu puțină sare, se adaugă laptele și telemeaua. Se omogenizează. Se pun restul ingredientelor (salam, ceapă, măsline).

Se presează zucchini în palme pentru eliminarea apei și se adaugă în compoziție. Se amestecă toate ingredientele. La final se pune uleiul și cașcavalul ras pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se amestecă totul cu spatula.

Tava de chec se îmbracă în hârtie de copt, se toarnă compoziția de mai sus și se coace checul la foc mediu pentru cca 30 minute. Bineînțeles cuptorul este încălzit în prealabil. Când checul este frumos rumenit se face testul cu scobitoarea si dacă este gata se scoate tava din cuptor, se lasă putin să se răcorească după care se scoate pe un gratar să se răcească complet.

Când este rece complet se taie felii.

Este un chec aperitiv bun pentru pachet sau micul dejun lângă o cana de lapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *