În ultimul timp nu am făcut ceva ce merita postat sau mai bine zis ceva nou, așa că blogul a făcut puțină pauză. Am cumpărat ieri chifle pentru burgeri și macrou afumat. Cum nu fac burgeri prea curând m-am gândit să le dau utilizare cu ceva salată. Așa s-a născut această delicioasă salată.
Ingrediente: 2 cartofi mai măricei, o bucată macrou afumat, 1/2 ceapă roșie, 1 lingură maioneză, 2 linguri iaurt grecesc, câteva măsline, mărar proaspăt, sare, piper, lămâie.
Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăță și se taie mărunt. Macroul se curăță bine de piele și eventualele oase și se fărâmițează. Ceapa de taie mărunt, la fel și măslinele. Într-un bol se pun toate ingredientele, maioneza și iaurtul. Se condimentează și se stoarce lămâia.
Salata deși este cu cartofi, se poate servi cu pâine prăjită și salată.
Este o variantă la rețeta de salata de macrou cu ciuperci.