Muffins cu nutella

Muffins sunt niște pâinici în miniatura (fie dulci, fie sărate), în care ingredientele umede (grăsimi, lapte, iaurt, ouă) se amestecă într-un bol, iar cele uscate ( făină, zahăr, praf de copt, bicarbonat) în alt bol. Apoi se pun unele peste celelalte și se mixează minim pentru a evita dezvoltarea glutenului ( pe scurt, ceea ce face aluatul să fie elastic și mai puțin pufos).

Deci astăzi am făcut muffins…..

Ingrediente: 250 g faina, 150 g zahar, 60 ml ulei, 180 ml lapte, 1 ou, 1 linguriță rasă praf de copt, 1/4 linguriță bicarbonat, un praf de sare, esență de vanilie, nutella

Mod de preparare: Într-un vas se amestecă ingredientele uscate (făina, zahărul, sarea, praful de copt, bicarbonatul) și în alt vas cele lichide (se bate oul și se adaugă laptele, uleiul și esența).

Peste ingredientele uscate se toarnă ingredientele lichide și se amestecă cu telul/spatula până sunt incorporate, nu mai mult.

Se pun hârtiuțe în tava de muffins (eu ca de obicei pun forme de silicon) și cu ajutorul a doua linguri se repartizează compoziție în cele 12 forme. Deasupra se pune câte o linguriță plină de nutella.

Se pune tava în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru cca 30 minute.

Când sunt gata se scot pe un grătar și se lasă să se răcorească. Se mai poate pune deasupra o linguriță de nutella.

Sunt forte bune și se păstrează câteva zile, dacă apucă, dar nu cred :)

Sursă de inspirație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *