Salată de macrou afumat cu ciuperci

De Anul Nou se mănâncă pește, să fim sprinteni tot anul și să ne mișcăm precum peștele în apă în rezolvarea problemelor. Și dacă aceasta este superstiția atunci să facem un aperitiv cu pește pentru masa de Revelion. Un aperitiv pentru orice ocazie sau de ce nu, pentru pachețel la muncă. Sursa este menționată mai jos.

Ingrediente: o conservă ciuperci (230 g), 200 g macrou afumat, 2-3 castraveți murați, pastă de ardei iute, 2 linguri de maioneză, lămâie, sare

Mod de preparare: Se scurg bine ciupercile de lichid și se toacă mărunt. La fel și castraveții care după ce sunt tocați se presează în mână pentru eliminarea apei. Peștele afumat se curăță de piele și oase și de toacă mărunt (al meu nu a avut oase).

Peste ciuperci, castraveți și pește se adaugă maioneza și se amestecă bine pentru omogenizare. Pentru aromă se poate adăuga puțină pastă de ardei sau dulceață de ardei iute și puțină lămâie. Sare nu am pus, castraveții fiind destul de sărați.

Salata se servește cu pâine prăjită sau în coșulețe din foietaj.

Un aperitiv care poate fi servit cu orice ocazie atât vara cât și iarna.

Sursă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *