Plăcințele cu telemea

În vacanță ne-am obișnuit să luăm micul dejun. Așa că am continuat și acasă. Și cum cel mai sănătos este să fie ceva pregătit în propria bucătărie, am încercat o rețetă de plăcințele aperitiv, simple doar cu telemea.

Ingrediente: 2 ouă mari, puțină sare, 300 g iaurt gras, 200 g făină, 1/2 plic praf de copt, 200 g telemea, 50 ml ulei, pătrunjel

Mod de preparare: Se bat ouăle cu puțină sare, iaurtul, uleiul, telemeaua rasa fin și făina amestecată cu praful de copt. Dacă este nevoie se mai poate adăuga sare, la mine nu a fost cazul. Rezultă o compoziție destul de consistentă care se lasă sa se odihnească o jumătate de oră.

Se încinge tigaia, se unde cu puțin ulei, se pun grămăjoare din compoziție, se aplatizează. Se coc pe ambele părți după care se scot pe farfurie.

Nici n-au apucat să se răcească că jumătate au fost „degustate” de un pofticios.

Se fac foarte repede, la fel precum se și mănâncă :)

Sursă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *