Humus de năut cu unt de arahide

Aveam un avocado mic și foarte copt așa că necesita folosit într-un preparat. Am căutat prin cămară să văd ce se pretează pentru el. O conservă de năut stătea frumos pe raft, deci le-am combinat și a ieșit o pastă foarte bună de năut. Știu că se numește humus dar acesta se face cu pastă de tahini. Cum nu am așa ceva în dotare, am pus o lingură de unt de arahide, am citit că poate fi un bun înlocuitor.

Ingrediente: 1 conservă năut, 1 buc mică avocado, 2 linguri ulei, 1 lingură zeamă de lămâie, 2 căței de usturoi, sare, piper, 1 lingură unt de arahide

Mod de preparare: Se pune la fiert o cratiță cu apă și se dă 2-3 clocote năutul scurs de zeamă pentru a putea decoji mai ușor boabele. Se strecoară din nou, se clătește în apă călduță după care se îndepărtează cojile. Prin frecare între palme cojile se ridică la suprafața apei și se pot lua mai ușor. Se pune năutul în tocător sau blender alături de restul de ingrediente și se mixează până se obține o pastă fină.

Dacă consistența este prea groasă se pot adăuga 1-2 linguri din zeama scursă din conservă. Pentru o culoare mai frumoasă se adaugă 1 linguriță de boia dulce.

Un aperitiv destul de ușor de făcut, cu ingrediente ieftine și la îndemână.

Rețeta este o adaptare după o rețetă din Bucataria Lidl.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *