Am făcut tot felul de murături dar varză la borcan nu am pus încă. Am văzut o rețetă pe net și mi-a atras atenția. O fac, acum vedem cum este sau mai bine zis cum ține până la iarnă.
Ingrediente: 2 verze , 2 morcovi mari, 4 castraveți, 2 ardei kapia, o legătură de mărar verde, 2 linguri sare neiodată. Pentru saramură: 700 ml apă, 1 lingură sare, 1 lingură zahăr.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/10/20231026_105731-1024x768.jpg)
Mod de preparare: Se tocă varza pe răzătoarea mandolină, se adaugă sarea, se amestecă la macerat 2 ore. Între timp se feliază castraveții, morcovii și ardeiul tot pe răzătoare. Se adaugă peste varză, se pune și mărarul tocat mărunt și se amestecă.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/10/20231026_120229-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/10/20231026_131118-1024x768.jpg)
Se pun legumele în borcan, se toarnă saramura (fiartă) dar nu se pune capacul.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/10/20231026_170142-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/10/20231026_170542-1024x768.jpg)
După 24 de ore se adaugă 1 lingură de oțet în fiecare borcan, se închid și se pun în cămară.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/10/20231027_175337-1-1024x768.jpg)
Sper să fie bună această murătură și să țină până la iarnă!