Plăcinte cu telemea

Pentru că nu mai știu ce să mâncăm la micul dejun, ceva repede dar si gustos, am dat o căutare și am găsit aceste plăcințele cu telemea. Se fac foarte repede, nu necesită muncă prea multă și sunt forte gustoase. Soțul meu a mâncat 6 bucăți imediat ce le-am scos din tigaie.

Ingrediente: 150 g făină, 150 g telemea rasă, 150 ml iaurt grecesc, 2 ouă, 6 linguri ulei de floarea soarelui, pătrunjel verde, 1 praf de copt

Mod de preparare: toate ingredientele de mai sus se amestecă într-un castron până se omogenizează. Se obține o compoziție mai vârtoasă dar care cade de pe lingură. Dacă considerați se mai poate pune puțină sare, eu nu am pus, telemeaua era destul de sărată.

Se încinge tigaia la foc mediu, se unge cu puțin ulei și cu lingura se pun grămăjoare din aluat. Se aplatizează și se lasă să se rumenească după care cu o spatulă se întorc și pe partea cealaltă.

Coapte pe ambele părți se scot pe farfurie, la început răsfirate după care se pot pune una peste altă.

Au ieșit destul de multe, sunt foarte bune și calde și reci la micul dejun sau la cină.

Rețeta este de aici, se numesc turte pufoase, eu mai bine le-aș spune turte 150 de grame :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *