Pe lângă multe rețete de chec pe care le am pe blog mai urmează una. Mi s-a părut interesată și mai ales ușor de făcut. Mi-am făcut rost de biscuiții Lotus, sunt biscuiți caramelizați care cu siguranță vor da un plus de aromă checului.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/10/20231029_083030-1024x768.jpg)
Ingrediente: 180 g unt, 150 g zahăr, puțină sare, 2 ouă medii, 180 g făină, 8 g praf de copt, esență de vanilie, 70 ml frișcă lichidă, biscuiți Lotus (biscuiți caramelizați)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/10/20231027_174302-1024x768.jpg)
Mod de preparare: Se spumează untul moale, se adaugă zahărul și sarea și se mizează până se obține o cremă de unt. Se pun ouăle pe rând mixându-se după fiecare.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/10/20231028_115139-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/10/20231028_115219-1024x768.jpg)
Urmează făina cernută amestecată cu praful de copt și frișca în două etape.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/10/20231028_120100-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/10/20231028_120249-1024x768.jpg)
După fiecare se amestecă pentru încorporare dar nu exagerat. Aluatul se pune în tava de chec tapetată cu hârtie de copt și deasupra se „înfig” biscuiții după imaginație.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/10/20231028_120735-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/10/20231028_121150-1024x768.jpg)
Checul se coace în cuptorul încălzit la temperatură medie cca 50 min
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/10/20231028_121347-1-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/10/20231028_144132-1024x768.jpg)
Nu este chiar ce mă așteptam dar merge.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/10/20231029_081825-1024x768.jpg)
Data viitoare voi face compoziția clasică de chec în care pun biscuiți. Să vedem cum va fi.