Pe lângă multe rețete de chec pe care le am pe blog mai urmează una. Mi s-a părut interesată și mai ales ușor de făcut. Mi-am făcut rost de biscuiții Lotus, sunt biscuiți caramelizați care cu siguranță vor da un plus de aromă checului.
Ingrediente: 180 g unt, 150 g zahăr, puțină sare, 2 ouă medii, 180 g făină, 8 g praf de copt, esență de vanilie, 70 ml frișcă lichidă, biscuiți Lotus (biscuiți caramelizați)
Mod de preparare: Se spumează untul moale, se adaugă zahărul și sarea și se mizează până se obține o cremă de unt. Se pun ouăle pe rând mixându-se după fiecare.
Urmează făina cernută amestecată cu praful de copt și frișca în două etape.
După fiecare se amestecă pentru încorporare dar nu exagerat. Aluatul se pune în tava de chec tapetată cu hârtie de copt și deasupra se „înfig” biscuiții după imaginație.
Checul se coace în cuptorul încălzit la temperatură medie cca 50 min
Nu este chiar ce mă așteptam dar merge.
Data viitoare voi face compoziția clasică de chec în care pun biscuiți. Să vedem cum va fi.