Chec cu mac

Am făcut tor felul de checuri sau gugulufuri dar niciodată cu mac, așa că acum ia venit timpul. Este un dulce aspectuos dar și aromat pe care l-am văzut la teoskitchen. Vă recomand guguluf cu portocale sau din cele sărate cu dovlecel și cașcaval.

Ingrediente: 4 oua mari, 150 g zahar tos, 150 g smântână, esență de lămâie, 100 g unt,100 ml ulei, 30 g mac, 350 g făină, un plic praf de copt, un praf sare⠀

Mod de preparare: În bolul mixerului se pune untul cu zahărul, un strop se sare și esența de lămâie și se mixează până se obține o cremă fină. Se adaugă ouăle pe rând mixându-se după fiecare. Urmează smântâna și uleiul, se mixează.

Se renunță la mixer, se pune macul, făina și praful de copt care se încorporează cu spatula. Compoziția se toarnă în tava de chec (am folosit eu) căptușită cu hârtie de copt.

Checul se coace în cuptorul preîncălzit la temperatură medie pentru cca 35-40 min. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasă checul să se răcească după care se răstoarnă pe platou și se pudrează cu zahăr farin.

Rețeta aparține Teodorei iar la mine pe blog găsiți multe astfel de rețete care merită încercare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *