Crispy din piept de pui

Zilele trecute am avut poftă de salată boeuf si cum aveam în plus un piept de pui m-am gândit să-l transform în „bastonașe” ca la KFC sau pe aproape. Foarte ușor și mai sănătos.

Ingrediente: Piept de pui, 2 linguri iaurt, 1 linguriță muștar, sare, piper, usturoi granulat. Pentru prăjit: ulei, făină, ouă, chipsuri Lay’s Paprika.

Mod de preparare: Se curăță și spală bine pieptul de pui. Se taie fâșii și se pune într-un castron încăpător. Se adaugă iaurtul, muștarul, sarea, piperul și se „masează” să fie acoperită fiecare bucățică. Se acoperă castronul cu folie și se ține la rece cca 2 ore.

Pentru prăjit se pune ulei în tigaie și în trei boluri făină, ouă bătute și Lay’s paprika măcinat, în cazul meu. Se trece fiecare fâșie prin făină, ouă și chipsul mărunțit și se prăjește în ulei încins, la foc potrivit pentru a se pătrunde carnea.

Când carnea de pui este frumos rumenită se scoate pe hârtie prosop pentru a se elimina uleiul în exces.

O variantă buna la clasicul Crispy de la KFC ușor de preparat acasă. Se pot folosi și fulgi de porumb dar eu vroiam ceva mai picant.

În mod normal se servesc cu cartofi prăjiți noi am servit cu cartofi natur și salată de vară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *