Am văzut de mult timp un desert care mi-a atras atenția, ceva foarte simplu dar fiind cu măr și scorțișoară am considerat că este și delicios. Cum îmi plac lucrurile simple astăzi ia venit rândul, deși nu recomand lucratul cu aluat foietaj pe căldură. În final a ieșit un dulce bun și aromat, chiar bun.
Ingrediente: 2-3 mere, aluat foietaj (eu am avut 275 g de la Lidl), 1 ou, 2 linguri zahăr tos, 1 linguriță scorțișoară
Mod de preparare: se spală merele, se taie felii mai groase (cca 1,5 cm), se decupează căsuța semințelor cu o formă rotundă (eu am folosit un capac de la o sticlă de plastic).
Aluatul foietaj dezghețat la temperatura camerei se pudrează cu făină și se taie fâșii, cca 1,5 cm).
Fiecare felie de măr se înfășoară cu fâșii de aluat prin introducerea prin partea decupată. Se așează în tava acoperit cu hârtie de copt.
Se pensulează cu ou bătut și se presară cu zahăr amestecat cu scorțișoară. Feliile de măr „împletite” se coc la foc mediu în cuptorul încălzit, pentru cca 20-30 minute până sunt frumos rumenite.
Un dulce aromat, ușor de făcut dar nu recomand pe căldură. Rețeta este pe net, în foarte multe filmulețe și prezentări.
Wow, ce rețetă simplă și rapidă, dar, mai presus de toate, cât de bine arată! Abia aștept să încerc, sunt sigură că o să îmi placă!! Mulțumesc mult de rețetă și de idee!