Vara se stă mai puțin prin bucătărie, este prea cald să aprindem focurile. Eventual o ciorbă la oala sub presiune și o salată răcoroasă de vară. Și pentru că unele salate sunt ușor de făcut dar și consistente recurg des la astfel de soluții. Salata ce urmează este una dintre ele.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/08/20230828_094141-1-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/08/20230828_094732-1-1024x768.jpg)
Ingrediente: 3 ouă, 4-5 cartofi, 3-4 castraveți murați, o cutie ton , 2-3 linguri maioneză, 1/2 ceapă, sare, piper
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/08/20230827_134555-1024x768.jpg)
Mod de preparare: Se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici cartofii și ouăle fierte, se toacă mărunt castraveții murați și ceapa. Se scurge tonul de ulei sau sucul propriu. Toate ingredientele se pun într-un castron încăpător, se adaugă maioneza, se condimentează și se amestecă ușor.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/08/20230827_142039-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/08/20230827_142245-1024x768.jpg)
Cantitatea de ingrediente poate varia în funcție de mărimea lor. Eu am adăugat un strop de zeamă de lămâie și puțin mărar tocat.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/08/20230827_143759-1024x768.jpg)
Salata se servește pe felii de baghetă, ornate cu orice, în cazul meu cu o salată de ardei kapia și ardei „bulgărești” pregătită după rețeta de „iuțeală”.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/08/20230823_102050-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/08/20230828_094141-2-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/08/20230828_094732-2-1024x768.jpg)
Rețeta este de pe Instagram