Vara se stă mai puțin prin bucătărie, este prea cald să aprindem focurile. Eventual o ciorbă la oala sub presiune și o salată răcoroasă de vară. Și pentru că unele salate sunt ușor de făcut dar și consistente recurg des la astfel de soluții. Salata ce urmează este una dintre ele.
Ingrediente: 3 ouă, 4-5 cartofi, 3-4 castraveți murați, o cutie ton , 2-3 linguri maioneză, 1/2 ceapă, sare, piper
Mod de preparare: Se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici cartofii și ouăle fierte, se toacă mărunt castraveții murați și ceapa. Se scurge tonul de ulei sau sucul propriu. Toate ingredientele se pun într-un castron încăpător, se adaugă maioneza, se condimentează și se amestecă ușor.
Cantitatea de ingrediente poate varia în funcție de mărimea lor. Eu am adăugat un strop de zeamă de lămâie și puțin mărar tocat.
Salata se servește pe felii de baghetă, ornate cu orice, în cazul meu cu o salată de ardei kapia și ardei „bulgărești” pregătită după rețeta de „iuțeală”.
Rețeta este de pe Instagram