Dovlecei cu maioneză

Dovleceii sau zuchinii sunt legume pe care le găsim în market tot timpul anul așa că acest aperitiv se poate face oricând avem poftă sau de ce nu chiar și pentru o masa festivă pe felii mici de baghetă sau în coșulețe frumos ornate.

Ingrediente: 2 dovlecei, 2 ouă, 2-3 căței de usturoi, sare, piper, lămâie, mărar

Mod de preparare: Se spală bine dovleceii, se taie bucăți și se fierb în apă cu sare fix 3 minute după care se scot din apă și se lasă să se răcească puțin.

Între timp se face maioneza, eu folosesc un gălbenuș fiert și unul crud, ulei în funcție de cantitatea dorită, puțină sare și zeamă de lămâie. Când dovlecelul este rece se dă pe răzătoare și se lasă în sită să se scurgă de zeama în exces, după care se stoarce foarte bine în mână și se pune într-un castron încăpător. Se adaugă maioneză (în cantitatea dorită, eu am pus 2 linguri), se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici sau prin presă 2-3 căței de usturoi, se asezonează cu sare, piper și se stoarce puțina zeamă de lămâie.

Dacă vă place adaugați și puțin mărar tocat.

Aperitivul se servește cu pâine prăjită sau simplă, este la fel de bun oricum. Dacă nu suportați usturoiul se poate folosi puțina ceapă, dar combinația cea mai reușită este dovlecel-usturoi-mărar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *