Am cumpărat dovlecei pentru pane dar cum nu am reușit să-i fac la timp am schimbat „macazul” și i-am preparat umpluți la cuptor, mult mai ușor și mai comod de făcut. Și mai sănătos!
Ingrediente: 2 dovlecei, 1 ceapă, 4 căței de usturoi, 2 roșii, 1/4 ardei gras, sare, piper, boia, cașcaval, mărar verde
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/05/20230524_112735-1024x768.jpg)
Mod de preparare: Se spală dovleceii, se taie pe lungime, se scobesc cu o linguriță și miezul se pune într-un castronel. Într-o lingură de ulei se călește ceapă și usturoiul tocate mărunt. Se adaugă ardeiul și roșiile tăiate cubulețe, urmate de miezul de dovlecel.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/05/20230524_1533032-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/05/20230524_153358-1024x768.jpg)
Se condimentează și se lasă la gătit pentru cca 20 minute până se evaporă apa. Se presară mărar verde tocat. Într-o formă de cuptor se așează jumătățile de dovlecei, se pune umplutura și se dau la cuptor pentru 10 minute să se înmoaie dovlecelul.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/05/20230524_1548592-1024x768.jpg)
Se scoate forma din cuptor, se acoperă jumătățile de dovlecel cu cașcaval ras și se repun la cuptor pentru încă 5-10 minute la temperatură medie.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/05/20230524_1627262-1-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/05/20230524_1630582-1-1024x768.jpg)
Se poate verifica cu furculița ca dovlecelul să fie gătit.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/05/20230524_1708572-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2023/05/20230524_174128-1024x768.jpg)
Un preparat foarte lejer, ușor de făcut dar gustos.