Am cumpărat dovlecei pentru pane dar cum nu am reușit să-i fac la timp am schimbat „macazul” și i-am preparat umpluți la cuptor, mult mai ușor și mai comod de făcut. Și mai sănătos!
Ingrediente: 2 dovlecei, 1 ceapă, 4 căței de usturoi, 2 roșii, 1/4 ardei gras, sare, piper, boia, cașcaval, mărar verde
Mod de preparare: Se spală dovleceii, se taie pe lungime, se scobesc cu o linguriță și miezul se pune într-un castronel. Într-o lingură de ulei se călește ceapă și usturoiul tocate mărunt. Se adaugă ardeiul și roșiile tăiate cubulețe, urmate de miezul de dovlecel.
Se condimentează și se lasă la gătit pentru cca 20 minute până se evaporă apa. Se presară mărar verde tocat. Într-o formă de cuptor se așează jumătățile de dovlecei, se pune umplutura și se dau la cuptor pentru 10 minute să se înmoaie dovlecelul.
Se scoate forma din cuptor, se acoperă jumătățile de dovlecel cu cașcaval ras și se repun la cuptor pentru încă 5-10 minute la temperatură medie.
Se poate verifica cu furculița ca dovlecelul să fie gătit.
Un preparat foarte lejer, ușor de făcut dar gustos.