Pârjoale cu cartofi și varză

Uneori trebuie să facem și preparate ușoare, cu mai puțină muncă dar gustoase. Astăzi prezint unul dintre acestea, pârjoale cu cartofi și varză. Ciudată alăturare cartofi cu varză, dar chiar au ieșit bune. Merg ca aperitiv sau pachețel la muncă alături de murătură sau Ketchup.

Ingrediente: 350 g cartofi, 200 g varză, 125 g bacon, 2 căței de usturoi, 1 ceapă, 35 g făină, ulei, pătrunjel verde, sare, piper

Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, se curăță și se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Varza se toacă, se presară cu sare și se lasă să se înmoaie. Între timp se pune în tigaie baconul, se călește puțin, se adaugă ceapa tocata și usturoiul, se călesc împreună. Se pune varza tocată și se gătesc împreună câteva minute.

Se lasă compoziția să se răcorească, se adaugă peste cartofi, se pune făina și pătrunjel tocat verde. Se omogenizează. Eu am pus și un ou mic, să se lege mai bine. Se fac pârjoalele cu mâna umezită și se așează pe tocător.

Se încinge tigaia unsă cu ulei, se pun pârjoalele și se prăjesc pe ambele părți.

Ingrediente puține, muncă puțină, efect maxim :)

Rețeta video o puteți vedea aici, aceasta fiind și sursa de inspirație.

Poftă bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *