Pastă de ciuperci

În ultimul timp caut rețete simple pentru aperitiv, ceva de uns pe pâine dimineață la micul dejun. Astfel am găsit o rețetă cu ciuperci, tot îmi rămăseseră câteva uriașe de la mâncărica cu pui. Le păstrasem să le fac umplute la cuptor dar le-am sacrificat pentru acestă pastă

Ingrediente: 4 ciuperci uriașe (cca 300 g), 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 1 lingură de ulei, 1 lingură de unt, 1/2 cutie fasole albă, câteva nuci, sare, piper, mărar/pătrunjel, puțină apă sau supă

Mod de preparare: Se curăță ceapa, ciupercile, usturoiul și se toacă. Se călesc într-o lingură de ulei, se presară puțină sare. Când sunt bine gătite se pune o lingură de unt, se amestecă să se topească.

Se ia cratița de pe foc și se lasă compoziția să se răcorească. Se pun ciupercile, fasolea, nucile și puțină sare în bolul blenderului și se mixează până totul devine pastă.

Dacă consistența este prea groasă se adaugă puțină supă de legume (avem de la supa cremă de legume) sau apă și se mixează din nou. La final condimentăm după gust și se adaugă mărar verde tocat.

O pastă de ciuperci foarte bună pentru micul dejun sau pe platoul de sărbătoare, o variantă la ciupercile cu maioneză.

Sursă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *