Pasta de avocado cu ou

Avocado este un arbore originar din Mexic și Guatemala. Fructul acestui copac are mai multe utilizări culinare, din el se face renumita pastă guacamole. Se mai folosește în salate și rareori ori niciodată în dulciuri deoarece nu conține zaharuri.

Ingrediente: 1 avocado, 2 ouă fierte, 1 linguriță de ulei, zeamă de lămâie, 2 căței de usturoi, 1 roșie mare sau 3-4 roșii cherry, sare, piper

Mod de preparare: Avocado se taie, se elimină sâmburele, se scoate miezul și se pasează cu furculița într-un castron. Se stoarce imediat lămâie pentru ca avocado să nu oxideze, și se amestecă. Se adaugă ouăle date pe răzătoarea cu ochiuri mici, roșiile tocate și usturoiul ras.

Se toarnă o linguriță de ulei și se amestecă pentru omogenizare. Se condimentează cu sare și piper după gustul fiecăruia. La nevoie se mai stoarce puțină lămâie.

Un aperitiv sățios, simplu de făcut dar și de mâncat :) Cu pâine prăjită este un deliciu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *