Aripioare/ciocănele cu ciuperci

Așa cum spuneam a fost ziua aripioarelor de pui. Nu au ele prea multă cărniță dar dau savoare preparatelor. Și cum tot desfăcusem caserola trebuiau folosite. Ceva simplu și cu ingrediente la îndemână.

Ingrediente: 8 bucăți de aripioare/ciocănele 3 căței de usturoi, sare, piper, curry, boia dulce, 1 lingură de ulei 300 ml apă; Pentru sos: un cub de unt, 1 ceapă, 3 căței de usturoi, 1 conservă ciuperci (400 g), smântână pentru gătit (200 ml), apă, sare, piper

Mod de preparare: Se curăță aripioarele, se secționează, se spală bine. Se pun într-un castron și se condimentează cu sare, piper, curry boia, 3 căței de usturoi dați prin presă și o lingura ulei. Se amestecă pentru ca toate aripioarele să fie acoperite cu condimente. Se țin la rece cca 1 oră după care se pun la prăjit într-o tigaie adâncă/cratiță în puțin ulei.

Când sunt rumene se adaugă apă, se pune capacul și se gătesc la foc mediu. Aripioarele gata se scot pe o farfurie. În cratiță se pune la topit un cub generos de unt, se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt și se călesc puțin. Se adaugă și ciupercile feliate, se amestecă și se gătesc. (eu am avut din conservă.) Se toarnă 200 ml smântână pentru gătit și 200 ml apă. Se dă un clocot.

Se pune carnea de pui. Se condimentează după gust cu sare și piper. Se mai gătesc împreună cam 15-20 minute, sub capac. La final se presară pătrunjel verde tocat.

Această mâncărică simpla cu carne de pui se servește alături de cartofi piure sau orez.

Oricum, este gustoasă și foarte ușor de făcut. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *