Plăcințele cu dovlecei

Astăzi ceva ușor, fără carne numai cu legume. Eu aș putea să mănânc salate în fiecare zi. Și cum pe net sunt tot felul de rețete, unele chiar tentante, am dat o căutate și m-am oprit la „Crochete cu dovlecei„. Este un blog care-mi place și de unde am încercat diverse preparate. Teo folosește ingrediente la îndemână iar majoritatea rețetelor sunt clasice, adaptate zilelor noastre.

Ingrediente: 1 zucchini mare sau 2 mai mici, 2 ouă, 1 morcov mic, 250 g făină, 100 g telemea, apă, sare, piper

Mod de preparare: Dovlecelul feliat foarte subțire și morcovul ras se pun în strecurătoare și se sărează. Se lasă să se înmoaie și să se scurgă de apă. Într-un bol se bat ouăle, se adaugă făina și telemeaua dată pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se subțiază cu apă (cca 150 ml) cât să obținem o consistență vâscoasă. Se storc bine legumele și se adaugă în compoziție Se amestecă și se condimentează după gust cu sare și piper. (atenție telemeaua este sărată și legumele la fel). La nevoie se poate adăuga puțină apă.

Se încinge ulei într-o tigaie sau cratiță. Se pun cu lingura grămăjoare din compoziție care se prăjesc la foc mediu pe ambele părți.

Se scot plăcințelele pe hârtie prosop după care se transferă pe platou. Se servesc simple, cu garnitură sau salată.

Noi le-am servit simple a micul dejun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *